За връзка с нас

Управляващ орган
ул. “Уилям Гладстон“ № 67
София 1000 
Факс: 02 988 4820
ope@moew.government.bg

Анкета

Полезен ли Ви е сайтът на ОПОС?
Резултати
banner_1 banner_1
Архив

Новини

10.12.2018

ОПОС СТАРТИРА 3Д СВЕТЛИННО ШОУ ПОСВЕТЕНО НА ПРИРОДАТА

Екипът на Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ (ОПОС) в МОСВ стартира 3Д видео мапинг кампания, която по атрактивен начин представя значимостта от мерките, изпълнявани по програмата. Красивите анимации пресъздават истински спектакъл, съчетание между любовта към природата и майсторството на технологичното изкуство. Креативният проект разказва в музика и картини за пътя на водата и красотата и разнообразието в природата. Това е първата кампания от такъв мащаб, реализирана от ОПОС и МОСВ.

Прожекциите са върху фасадата на Национална галерия, Квадрат 500 (пл. „Свети Александър Невски“) в работните дни до 21 декември 2018 г. вкл., в периода от 18:30 до 19:30 часа. Изборът на сграда е свързан с мисията на Галерията - да бъде форум на културни перспективи, открит за широката публика и в съответствие със съвременните тенденции и практики. Сградата отговаря на техническите специфики на изпълнението на този технологичен креативен проект и на изискванията за представителност, атрактивност и разпознаваемост.

Каним Ви да се насладите на десет минутна съвременна прожекция, посветена на каузата за грижа за чистота на водите и опазване на биоразнообразието. Нека заедно стимулираме приобщаването на повече хора към усилията за разрешаване на екологичните проблеми и обединяването около общата кауза за опазването на българското природно богатство

Кампанията на ОПОС ще продължи с още две 3Д видео мапинг анимации, които ще бъдат прожектирани през пролетта на 2019 г.

Проектът се реализира по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г." с изпълнител фирма Elektrick.me.

Архив