За връзка с нас

Управляващ орган
ул. “Уилям Гладстон“ № 67
София 1000 
Факс: 02 988 4820
ope@moew.government.bg

Анкета

Полезен ли Ви е сайтът на ОПОС?
Резултати
banner_1 banner_1
Архив

Новини

14.11.2013

ОБЩИНА ТРОЯН ДАДЕ СТАРТ НА НАЙ-МАЩАБНИЯ СИ ПРОЕКТ ПО ВОДНИЯ ЦИКЪЛ НА ГРАДА

Община Троян даде старт на най-мащабния си проект за изграждането на канализационната и водопроводна мрежа на града. Проектът се финансира от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.“ и е на обща стойност 29 млн. лв.

„Това е най-големият проект, който е изпълняван на територията на община Троян. Този проект е поглед в бъдещето. Той е израз на желанието на общината да осигури по-добро качество на живот на хората за един дълъг период от време. Това е и най-трудният проект, който общината е изпълнявала, защото ще създаде неизбежните затруднения на бизнеса и гражданите.” Това каза кметът на Троян г-жа Донка Михайлова на официалната церемония по полагането на първа копка и подчерта икономическите, социалните и екологични ползи от реализацията на проекта. „Най-важното, което искаме да постигнем е на първо място да подобрим качеството на живот на общо 23 хиляди жители от града, да бъде намалена и загубата на вода, както и да бъде подобрено  екологичното равновесие на територията на града и чистотата на река Осъм. Искам да пожелая успех на изпълнителите. Вярвам, че след една година ще постигнем резултатът, който очакваме“, изрази мнение кметът.

„По Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.“ се изпълняват най-тежките проекти, защото това са инфраструктурни проекти. Убедена съм, че това ще го разберете и вие след една година. Надявам се ангажиментът, който поеха строителите за бързо, качествено и в срок изпълнение да бъде спазен.“ Това допълни представителят на Управляващия орган на ОПОС.

Чрез реализацията на интегрирания проект за водния цикъл на град Троян ще се  подобри жизнената среда в резултат на разширение и реконструкция на 20 км. канализационна мрежа и 7 км. водопроводна мрежа. Ще се подобри водоподаването на близо 9 784 жители на града. Очаква се да намалеят загубите на питейна вода.

Архив