За връзка с нас

Управляващ орган
ул. “Уилям Гладстон“ № 67
София 1000 
Факс: 02 988 4820
ope@moew.government.bg

Анкета

Полезен ли Ви е сайтът на ОПОС?
Резултати
banner_1 banner_1
Архив

Новини

20.11.2013

ЗАПОЧНА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ПОСЕТИТЕЛСКИ ЦЕНТЪР В ПРИРОДЕН ПАРК "ВРАЧАНСКИ БАЛКАН"

Дирекцията на Природен парк "Врачански Балкан" стартира изграждането на Посетителски център, намиращ се в местността "Копана могила". Центърът е част от проект "Изпълнение на дейности за устройството и управлението на ПП "Врачански Балкан", който се финансира от Оперативна програма "Околна среда 2007 - 2013 г.".  Стойността му е 4,5 млн. лева.

Посетителският център ще изпълнява комуникационна, образователна и управленска функция. В него ще бъдат разположени администрацията на Дирекция на ПП "Врачански Балкан", образователно-интерпретативен център и контролна зала за наблюдение.

На церемонията по полагане на символичната първа копка присъстваха кметът на община Враца инж. Николай Иванов, зам.-кметът Красимир Богданов, инж. Христо Христов - и.д. директор на РИОСВ - Враца, инж. Сашко Каменов - директор на Регионална дирекция по горите - Берковица, кметове на съседни села, представител на фирмата изпълнител на проекта и др.

Инж. Николай Иванов поздрави присъстващите и подчерта, че проектът е плод на поредните усилия в посока развитие на туризма във Враца, насочени към популяризиране на природните дадености на Врачанския Балкан. От Изпълнителна дирекция по горите приветстваха инициативата на Природния парк и декларираха, че ще продължават да поощряват и подкрепят всяка една дейност, свързана с популяризирането му, който е неделима част от мрежата на защитените територии в България.

Инж. Христо Христов - и.д. директор на РИОСВ - Враца допълни, че благодарение на изграждането на Посетителския център, туристическата инфраструктура ще бъде обновена, а природните забележителности на Врачанския балкан популяризирани.

 

Архив