За връзка с нас

Управляващ орган
ул. “Уилям Гладстон“ № 67
София 1000 
Факс: 02 988 4820
ope@moew.government.bg

Анкета

Полезен ли Ви е сайтът на ОПОС?
Резултати
banner_1 banner_1
Архив

Новини

03.06.2015

ЗАПОЧВА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДЕЙНОСТИ ПО ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „ОКОЛНА СРЕДА 2014-2020 Г.“

Регионални прединвестиционни проучвания във ВиК сектора ще анализират инвестиционните нужди на национално ниво от техническа и икономическа гледна точка, така че да се определят най-ефективните решения. Извършването на тези проучвания ще се финансира от оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ по проект за подпомагане на ефективността, управлението и регионалното инвестиционно планиране на отрасъл ВиК, изпълняван от МРРБ. Предварително споразумение за реализирането на дейности по проекта подписаха в Гранитна зала на Министерския съвет днес, 03.06.2015 г., министрите на околната среда и водите Ивелина Василева и на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

„С подписването на споразумението на практика започва изпълнението на дейности по новия програмен период 2014-2020 г. на ОП „Околна среда“. Това е ясен знак за желанието ни да реализираме бързо новата оперативна програма“, коментира министър Василева на пресконференция след церемонията. „Споразумението ще ускори инвестициите във ВиК сектора. Подписването му дава „зелена светлина“ за обявяването на обществени поръчки от страна на МРРБ за изготвянето на регионалните прединвестиционни проучвания. Те са основата, на която ще се одобряват проекти за инвестиции във ВиК по ОПОС 2014-2020 г.“, допълни министърът.

Индикативният бюджет на проекта е 68,5 млн.лв., а изпълнението му ще продължи 60 месеца.  Бенефициенти за проектите, които ще произтекат от регионалните прединвестиционни проучвания, ще бъдат консолидирани ВиК оператори.

Архив