За връзка с нас

Управляващ орган
ул. “Уилям Гладстон“ № 67
София 1000 
Факс: 02 988 4820
ope@moew.government.bg

Анкета

Полезен ли Ви е сайтът на ОПОС?
Резултати
banner_1 banner_1
Архив

Новини

30.09.2013

НП „ПИРИН" С ПОСЕТИТЕЛСКИ ЦЕНТЪР В САНДАНСКИ

Национален парк „Пирин" ще изгради Информационно – образователен посетителски център към дирекцията в гр. Сандански. На 30 септември от 11 ч. над градския стадион в курортния град бе направена първата копка. Центърът ще се построи с финансови средства от Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г." и е част от големия проект, осъществяван от парковата дирекция – „Устойчиво управление на Национален парк „Пирин" и резерват „Тисата" на стойност 20 млн. лв.

Строителството и оборудването ще бъдат на стойност около 390 000 лв. Предвидено е в срок от 3 календарни месеца работата да приключи. Мястото, определено за строеж, се намира над градския стадион „Вихрен". Посетителският информационно - образователен център ще е в сграда на 3 етажа, от които 1 подземен. Ще разполага с многофункционална зала за посетители, прожекционна зала, постоянна експозиция с около 20 интерпретативни модула, пресъздаващи богатия растителен и животински свят в Пирин.

Освен като административен офис на Парков участък „Каменица", ще се използва за провеждане на образователни дейности с деца от региона, както и с гостуващите в града, за посрещане и информиране на българските и чуждестранни туристи за биоразнообразието в Пирин, за най-интересните природни, културно – исторически и др. забележителности в целия Пирински регион. За предлагане на информационни и рекламни материали за Национален парк „Пирин" и прилежащите на парка общини.

Архив