За връзка с нас

Управляващ орган
ул. “Уилям Гладстон“ № 67
София 1000 
Факс: 02 988 4820
ope@moew.government.bg

Анкета

Полезен ли Ви е сайтът на ОПОС?
Резултати
banner_1 banner_1
Архив

Събития

03.06.2011

РАЗДАВАНЕ НА ПРИЗОВЕТЕ ЗА ЗЕЛЕН БИЗНЕС ОТ КАМПАНИЯТА "ЗЕЛЕНА БЪЛГАРИЯ"

Министерството на околната среда и водите ще награди победителите в категорията за зелен бизнес на кампанията "Зелена България", финансирана от Оперативна програма "Околна среда".

Домакин на церемонията на 6 юни е министърът на околната среда и водите Нона Караджова. Поканени са министър-председателят и министрите, президентът, председателят на Народното събрание и председателите на парламентарните групи, депутатите от парламентарната комисия по околната среда и водите, ръководителят на Представителството на ЕК в България, областният управител и кметът на София, представители на съдебната власт, научната общност, браншови и бизнес организации, неправителствени природозащитни организации, синдикати.

Кампанията "Зелена България" стартира миналия месец и в първата й категория за зелен бизнес участваха над 75 фирми и бизнес организации. Между тях ще бъдат отличени 12 - по три приза за голям, среден и малък бизнес и три специални награди за инициативи, засягащи най-много хора, с най-дългосрочен ефект и за облагородяване на замърсени райони.

"Зелена България" ще продължи до края на годината в още две категории: за най-активна община по ОПОС и за най-зелен град. Най-добрите предложения се определят от независима комисия, в която са поканени за участие известни личности с ярко изразено присъствие в обществото. Кампанията се провежда под мотото "Да си зелен не е само отговорност. Това е поглед в утрешния свят".

Архив