За връзка с нас

Управляващ орган
ул. “Уилям Гладстон“ № 67
София 1000 
Факс: 02 988 4820
ope@moew.government.bg

Анкета

Полезен ли Ви е сайтът на ОПОС?
Резултати
banner_1 banner_1
Архив

Събития

12.04.2011

ПРЕМИЕРЪТ БОЙКО БОРИСОВ И КМЕТЪТ НА СОФИЯ ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА ЩЕ ОТКРИЯТ КАНАЛИЗАЦИОНЕН КОЛЕКТОР В СТОЛИЧНИЯ КВ. ГОРНА БАНЯ

Министър-председателят Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова ще прережат лентата на втория главен канализационен колектор в столичния квартал „Горна Баня”. На церемонията ще присъстват заместник-министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, председателят на Столичния общински съвет Андрей Иванов, кметът на район „Овча купел” инж. Пламен Йорданов и ръководителят на Оперативна програма „Околна среда” Малина Крумова.

Събитието е в сряда, 13 април, от 13:00 ч., на кръстовището на ул. „Бойчо Бойчев” и ул. „643-та” в кв. „Горна Баня”.

Стойността на обекта е 1.5 млн. лв., осигурени от Оперативна програма „Околна среда” и държавния бюджет. Дължината на колектора е 840 м. и чрез него близо 2000 жители на кв. „Горна Баня” са включени към канализационната мрежа на София. Изградени са и 750 м. водопровод.
Вторият главен колектор е част от проекта за строителство на 4 главни канализационни колектори в район „Овча купел”. До момента са изградени два от тях, а през тази година се очаква да бъдат готови и останалите. Общата дължина на четирите колектора е 9 км., а съпътстващата ги водопроводна мрежа - 3.7 км. Проектът е на стойност 10.5 млн. лв. от Оперативна програма „Околна среда”.

Архив