За връзка с нас

Управляващ орган
ул. “Уилям Гладстон“ № 67
София 1000 
Факс: 02 988 4820
ope@moew.government.bg

Анкета

Полезен ли Ви е сайтът на ОПОС?
Резултати
banner_1 banner_1
Архив

Събития

16.03.2011

ПРЕМИЕРЪТ БОЙКО БОРИСОВ И КМЕТЪТ НА ХИСАРЯ ГЕОРГИ ПИРЯНКОВ ЩЕ ОТКРИЯТ ПРЕЧИСТВАТЕЛНАТА СТАНЦИЯ НА ХИСАРЯ

Министър-председателят Бойко Борисов и кметът на Хисаря Георги Пирянков ще срежат лентата на новата пречиствателна станция за отпадъчните води на Хисаря. Тя е на стойност 18 и половина милиона лева, осигурени от Оперативна програма „Околна среда”, държавния бюджет и общината.

Церемонията е на 17 март, четвъртък, от 11:30 ч.

Гости ще бъдат министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев, министърът на околната среда и водите Нона Караджова, секретарят на съвета за управление на евросредствата Юлиана Николова и областният управител на Пловдив Иван Тотев.

Пречиствателната станция притежава всички три степени на пречистване (механично, биологично и третично). Капацитетът й е 25 000 еквивалентни жители, или три пъти повече от постоянно живущите. По този начин Хисаря ще има възможността да се развива като курортен град и това да не вреди на природните му богатства.

Строител на обекта е консорциум между „Главболгарстрой” и германската компания „Биогест – Интернационал”. Съоръжението се управлява дистанционно от Германия, а на място се обслужва от 10 работници.
Пречиствателната станция е първият етап от проекта за подобряване на водния цикъл в града. За реализиране на последната му фаза общината наскоро внесе в МОСВ предложение за 39 млн. лв. С тях ще се модернизира ВиК мрежата на кварталите „Момина баня”, „Веригово” и „Миромир”.

Архив