За връзка с нас

Управляващ орган
ул. “Уилям Гладстон“ № 67
София 1000 
Факс: 02 988 4820
ope@moew.government.bg

Анкета

Полезен ли Ви е сайтът на ОПОС?
Резултати
banner_1 banner_1
Архив

Събития

09.03.2011

МИНИСТЪР НОНА КАРАДЖОВА ЩЕ ОТКРИЕ НОВАТА КАНАЛИЗАЦИЯ НА КВ. ДОЛНО ЕЗЕРОВО В БУРГАС

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова и кметът на Бургас Димитър Николов ще прережат лентата на новата канализация и помпената станция на кв. Долно Езерово в Бургас.

Церемонията ще се състои на 10 март, четвъртък, от 14:00 ч. на площадката на канално-помпената станция в Долно Езерово, намираща се на ул. "Кавакли".


Официални гости ще бъдат още заместник-министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, областният управител на Бургас Константин Гребенаров и председателят на общинския съвет Снежина Маджарова.


След откриването на обекта, от 15:00 ч. в заседателната зала на община Бургас ще се проведе кръгла маса на тема „Екологията на Бургас – проблеми и решения”.

Проектът за кв. Долно Езерово е на стойност 5 и половина милиона лева, предоставени от Оперативна програма „Околна среда”. Новата канализационна мрежа е гравитачна и следва естествения наклон на улиците. Битовите отпадни води от всички квартали се събират в канално-помпената станция, а оттам чрез тласкател те отиват до градската пречиствателна станция. По трасетата на всички канали са възстановени асфалтовите настилки и тротоарите.

Архив